Projekt menadžment

Upravljanje projektima je primjena znanja, vještina, alata i tehnika na projektne aktivnosti sa ciljem ispunjenja zahtjeva zainteresovanih strana i očekivanja od projekta. Projektni  menadžment je sveprisutan, ali mali broj poduzetnika zna što on točno predstavlja i koja mu je uloga u organizaciji.

Izrada projekata

Usluga izrade projekata obuhvata brojne korake: inicijalni sastanak, razrada ideje i istraživanja, izrada i prijava projekta, monitoring i evaluacija projekta.

Grant.ba donosi redovan pregled grantova i ako ste pronašli zanimljiv grant poziv, ali jednostavno nemate vremena ili ne znate odakle biste krenuli s popunjavanjem svih tih projektnih obrazaca, slobodno nam se javite. Vođeni dugogodišnjim iskustvom i fokusirani na realizaciju vaše investicije, znamo koje korake je potrebno poduzeti da biste vašu ideju pretvorili u koncept odnosno projekat te u konačnici dobili grant sredstva na obostrano zadovoljstvo.

Implementacija projekata

Projekat vam je odobren od strane donatora? Odlično, čestitamo vam! Ali, sigurni smo da ste si postavili sljedeće logično pitanje koje glasi – šta sada? Svi koji su bilo kada učestvovali u implementaciji projekata donatora znaju koliko je važno biti temeljit u provođenju i fokusiran na detalje. Svaki propust, koliko on god malen bio, mogao bi vas poprilično koštati u finansijskom smislu.

Zato vam savjetujemo da igrate pametno i u implementaciju projekta uključite projekt menadžera koji će voditi  brigu oko ključnih stvari u realizaciji projekta: osigurati realizaciju  ugovora na ispravan način i u skladu s rokovima, pravovremeno prepoznati odstupanja u realizaciji projekata, pratiti aktivnosti u skladu s planom, brinuti o izmjenama ugovora, ako je to potrebno, izraditi dokumentaciju, provoditi nabavke u skladu sa zahtjevima donatora, brinuti oko pripreme izvještaja…

Vodimo vaše investicije od ideje do realizacije uz uštedu vremena i novca.

Kontaktirajte nas